XT Sügisrogain ... mingis mõttes nagu nostalgialaks

16.09.2017
Kuusalu
Sääsehirm (lisaks kambas ka Kadri)

Nostalgialaks selles mõttes, et umbes-täpselt 4 aastat tagasi osalesin koos poisiga siin öisel rogainil. Oli omamoodi äge, lisaks olime megatublid perede arvestuses - poisil oli päris raske, aga ta jäi rahule. Mina vist ka. Ikka jäin jah.
Strateegiline planeerimine koos
Agoga (Team Laurid)
Lisaks sai katsetatud ühte hiina prozet, mis valgustas valgeks kogu metsa ... ja siis suri. Igaveseks :-)

Jooksusamme pole teinud alates Läti MM'st elik siis täpselt kuu aega ... seega vorm ilmselt on super - vorm tuleb ju puhates - ütleb sportliku treeningu alustõde!! Selle eest olen roninud tuhandeid kordi redelist üles ja alla, oksendamiseni - maja ehitamine on võtnud kogu aja, mis on. Ja selle ka, mida ei ole. Ja olen kaotanud lähes 10 kilo elavkaalu.


eri..krdi asjalikud!!
Stardist pandi rõõmsalt minema julgelt alla 5 min/km ... mingi neljandal kildil said lähes kõik aru ... et selline hullus kaua kesta ei saa. Kes sidus ennast kummi, kellel oli lihtsalt nägu viltu, mul oli isegi suhtkoht okei olemine. Kadri sai meist vist esimesena aru, et sellise tempoga me neljandat tundi ei näe. Ilmselt ka kolmandat mitte. Õnneks oli suhtkoht teedmööda jooksmine, orienteerumist suurt vaja ei läinud.

Esimese suundamineku tegime peale KP56, kui üritasime keelualast mööda hiilida. No suhtkoht isegi õnnestus. Esimese tunniga tegime 9,4 kilti ... mis on ikka rämekiire algus!!

KP88-95 suundaminek läks ka üsnagi kenasti ... kui mitte arvestada fakti, et mingi krdi juurika taha tõmbasin oma pahilli tallaaluse paela ribadeks. Ja Kadril ilmselt kadus vahepeal träkk käest - rabavõss tõusis ülepea ning vesi oli sügavam, kui ta oli ilmselt julgenud ettekujutada. Aga vapper tüdruk siples välja ... kuigi ega me talle seda kergeks just ei teinud ... pause sisse ei lasknud :-)

Tiba pani kukaltkratsima suhtkoht nirud tagasiteevariandid. Õigemini nende variantide puudumine. 2h kulunud ja me olime KP53 läbinud. Ainuke variant tundus läbi 94-97-93 nikerdada. Jube tüütu ja sirge lagedaserva jooksuna tundus ... ja tegelikult ka oli.
KP97 joogipunktis ... tuli nippinappi meelde ka punn piuksutada.

Kena kala panime KP93'ga. Pöörasin liiga vara sisse, miski loha nagu läks ja ... olingi totaalselt kadunud. Mitttttemidagi ei saanud enam aru. Mingil hetkel tuli taipamine ots tee poole tagasi pöörata, et uuesti alustada ... õnneks juhuslikult jäi ka KP teele.

Enne soperdamist oli plaan võtta 86-34-76 ... nüüd polnud nende jaoks enam aega. Panime ose KP76. Ilmselt oleks me seal pikal suunaotsal kõvasti aega kaotanud ja üldse mitte finišini jõudnud. Seega mõnes mõttes nagu see soperdamine meid päästis.

KP65 juures tundus jälle, et aega jääb üle :-)
Keerasime KP52 ... Kadri sisemuses ilmselt siunas meid kõvasti: "raiped, juba lootsin, et hakkavad ära minema, aga ei ... veel vaja neil siin samblas rahmida!!!" Ilmselgelt ei olnud tüdrukul kerge ... et mitte öelda suisa vastupidist :-)

Kui meie Merkaga saime KP's 10-20 sekki puhata, siis vaene Kadri pidi punni jõudes ju kohe edasi jooksma. Mingit halastust ei olnud, tempot maha ei võetud ... peab hakkama saama!!! ... ja Kadri täiesti saigi, Respect!!
Mind need 20 sekki igas KP's ilmselgelt päästsidki suremast.

nalja pole enam kuskil!
Lõpus läks ikka kohe väga kiireks. Kui linnulennult oli lõpuni kuskil 3,5 kilti, siis ... Merka ütles Kadrile, et jäänud on 2 kilti! Väga strateegiline!! :-)

4h sai täis umbes-täpselt Peterburi mnt. all. Ja finishini oli veel törts minna. Kadri ja Merka tõmbasid juba KP22's jalad kõhu alt välja ja pühkisid minema kui tuul ... mul oli kõvasti tregemist, et kuidagi järgi püsida. Hambad ristis saime napilt alla 4mintsi üleaega.

Sääsehirmu träkk


Tulemused:
34 koht (DH40 7.)
aeg: 4:03.58
138 punni miinustega
Träkk: 33 km

Mina olen rahul. Nagu päriselt! Oluliselt kiiremini ja paremini poleks saanud. Ausalt!!

Pildid põhiliselt Heleri Paiste ja Edith Madaliku kaamerast - täname!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar