Värska Xdream - panna on vaja!!

6.06.2021
Värska
Merka, Agur, Tarvo

Nagu ütleb juurdeviiv filmimaterjal - panna on vaja!!! 

Panna on tarvis!

Eelnevalt sai kindlasõnaliselt ja suhtkoht kaine peaga otsustatud - me ei tee oma tavalist vaid paneme teiste järgi! Xdreamil pole vaja mõelda ja oma träkki ajada! Panna on vaja!!

Stardist panime panema ... täielikus teadmatuses, et miks selles suunas??
Kust nad teavad, et KP1 on seal?? Ju teavad!!

Läks aega, enne kui ma ka õige kaardi üles leidsin - sellega mul lähebki aega tavaliselt - jõhkralt läheb aega! Ei leia stardikolmnurgaga kaarti, pea on laiali otsas, tahaks juba panna!

102-K; 103-E; 105-O; 104-P
Lahendasime PEKO strateegiliselt nats valesti - alguses oleks tulnud kõige lähemad punnid (103; 105) üle kaeda, mida oli 2. Ja siis teha 50/50 kumbasse kaugemasse minna - tõenäosus saada oluliselt lühem träkk oleks olnud suurem. Me kütsime kõige kaugemale (102-K), siis kappasime teised punnid läbi - "P" tuli muidugi viimasest (104) ... ja uuesti ülejäänud punnid. Liiga palju jooksmist!

Enesetunne oli suht lössis kuidagi. Ma olin üldse kuidagi tiba näss täna - ei jaksanud ei joosta ega ratast sõita ega kanuud tõmmata - tahtmine oli, aga jaksu polnud!

Rattahajutuses läks Agur veits orbiidile ... samas oli sellel ka hea külg - ta teadis, kus on lähikonna parimad rajad rattaga liikumiseks!! Ja mulle kulus väike puhkus ning kaardi etteplaanimine igati ära. Edasine rattaralli oli põnev ... aga võttis mu ikka eriliselt lödiks.

Ratta-o träkk
Mida aasta edasi, seda rohkem ma tunnen, et kõrge pulss kustutab jubedalt ära. Kiiresti ja täiega kustutab! Hapnik saab otsa, mõistus pakib pillid kotti ... finiito! Ei jaksa ja kõik!! Vaikselt võin lõputult tiksuda, aga intensiivselt - kuidagi ei taha! Ei suuda! Jube raske on! Ja liiga raske ei meeldi enam!

Värska ju tuntud oma korralike mägede ja soss_liivaste teedega - minu 105 kilo kogu selle kupatuse keskel ei olnud täna võitev versioon!! Võttis lödiks. Tuuu matššššš! Vahepeal reaalselt lükkasingi ratast käekõrval, nu ei jaksanud selga istuda. Ajapikku tempsi rahunedes ma ikka kosun ja valikupunnide lõpus läks rattasõit tiba lihtsamaks.

KP26 oli kavalas kohas, me võtsime ära ja astusime Merka soovitusel 3 sammu edasi - kuulge ei jää siia KPsse nüüd töllerdama - kaart oli vaja vahetada alusel - ja sõitsime edasi. Paar tiimi tulidki meiega kaasa ... punni võtmata. Eks see on ikka hea tunne - teistele kavalusega ära teha :-) 
Mingil hetkel nad muidugi avastasid ... aga meie olime juba läinud!!

Kolmnurga pindala karjääris - vott siin oli meil õnne!!
Täpid kaardile, alus_korda_kõrgus_jagada_kahega - kes siis kolmnurga pindala valemit ei tea!!
Aga kui sa saad aluseks 5,5cm (ümmarguselt) ja kõrguseks 2,5cm (veelgi ümmargusemalt) ...
Vot ürita neid nüüd peast korrutada, pulss on 160 ja mõistus, kui täiesti ebatarvilik asi, on ennast täiesti kokku pakkinud. No saime kolmepeale 5,5 * 2,5 = 13,75. Niihhh!!
Nüüd mõõtkava järgi korrutada 30ga (1cm kaardil = 30m looduses)
aaaaa eeee 13,75 * 30 .... peast või????
okei võtame 14 * 30 ... peast muidugi, kuidas siis teisiti!!

Agur mõtles natsa (max 1,5 sekki!!) ... ja ütles: 0,52 hektarit!!!

MÖHHHH!!!!??.....

Põrnitsesime Agurit nagu Kirde saia ABC8 poe taga õllemüügi luugi juures!

Vasakul ülal õige lahendus
Nagu reaalselt või?
Jah!
Praegu arvutasid? Peast?
Jah!
Nagu kahega ka jagasid?
Jah!
Peast tegid hektariteks juba??
Jah!
...
No shit Sherlock!!!! Respect!!

Edasine arutlus oli puhas kuld:
Eeeee ... vastusevariandid on 0,62ha või 0,36ha!
Kuna me ümardasime üles, siis ilmselt on õige vastus veits vähem!
Täiesti loomulik!!

Merka: Vaadake seda maa-ala - kas 0,36 võiks olla selle suuruseks?
Vabalt võib!! Nagu ka 0,8 või 0,2ha! :-)
Ah mis siin mõelda, võtame koridor 3, see on õige!

See oligi õige!!!!

Hiljem, kui mõistus jälle nats tagasi koju hakkas tulema rattaträkil, siis meenus, et pindala on ruut(senti)meetrites. Ehk korrutada tuleks cm2_to_m2 saamiseks 30*30=900'ga.
Peast korrutada 13,75 ja 900!!! Palju õnne!!! 
Ja kui teekski selle tehte pluss teisendaks kohe hektariteks - 13,75 * 900 = 1,23ha
Okei, tuli meelde, et krt. 2ga jäi jagamata ka vahepeal - Agur olla muuseas ka kahega jaganud oma arvutuste käigus!!
Okei m2_to_ha on puhas komade nihutamine 4x vasakule - seda saab küll peast teha.
Niisiis: (5,5 * 2,5)/2 * 900 .... sellise asja oleks me pidanud peast tegema ... = 0,618ha

On kõrgem tase, kuidas me oma algandmetest võlusime välja õige vastuse!!! 

Õige vastuse oleks andnud alus 4cm, kõrgus 2cm ... või kui ma õiget lahendust vaatan ... siis pigem on seal ikkagi komadega pikkused. Mis omakorda tekitab küsimuse, kuivõrd on inimene suhtkoht vässi staadiumis võimeline korrutama kahte komaga arvu, jagama 2ga ja siis veel korrutama 900ga ... no okei võib kohe algandmed enne pindala valemi rakendamist, korrutada 30ga ... mis ei tee kompotti oluliselt lihtsamaks!

Ehk sigaraske ülesanne oli see tegelikult!!! Väiksemgi viga prisma asukoha määramisel annab tulemuses jõudsalt kohe tunda!

O-jooksu träkk
Nu edasi sai märjaks. Selles mõttes, et mingid meeletud veeaugud olid rattarajal ... kuhu ma iga kord külili sisse maandusin ... saamata taas kinnijäämise hetkel saapaid klippidest kätte - matsti külili vette! Korduvalt. Võtad hoo üles, et mööda roopavahet läbi saada ... tasakaal kaob ära .... ja tulemus ongi käes ... pigem siis nagu maas.

O-jooks oli nauditav - ei ole ime, et osad tiimid mittemidagi_ei_saa_aru seisus nõutult keset metsa seisid. Neid rohelisi suusa-o radu enamusi ju suvel pole. Ja mis on looduses, neid ei pruugi kaardil olla. Jne. jne. Ajab juhtme kokku küll! KP153 oli reaalselt veits rohkem lõunas, aga vahet pole - niikuinii lähenesid lõunast.

Tegime ilma eriliste vigadeta oma ära, põhiliselt suunda minnes ja taas rattale.

Paremal träkk kaardil

KP42 juures sai Vene piiri lõhna ka tunda, kollasest sildist targu edasi ei tunginud ... kuigi nagu tahe oli. Merka ja Agur pistsid pröökama, ma polnud veel sildi juureski. Tahtsin ka näha eksole!! 

Nagu pärast kuulukse - A-raja võitjatiim pani kollasest keelusildist kõvasti kaugemale ... jäid piirivalvele vahele ... ja viidi vististi pärast finišit ka kongiga seletuskirju kirjutama ... võibolla istuvad siiani kinnimajas :-)

Kanuus oleme minetanud alguspäevade särtsakuse, nüüd lihtsalt sõuame kõssa-kõssa. Trass oli ehitatud panemise peale, mingit keerukust siin polnud.

Ujumise lahendasime nõnda, et viisime Aguri kanuuga üle, viskasime oma tossud ja stuffi ka kaldale - siis kanuu tagasi ja ise zupsti vette ... ja kiirelt kahmisime krooli üle. Kummidega ulpijad olid veits hirmul, et mis krdi morsad need nüüd sellise hooga tulevad???!!
Vesi oli jäledalt soe, nagu ikka jäledalt!

Joosta peale ujumist oli õõvastav. Selg valutas, keps ei liikunud ... nukralt märgade silmadega vaatasin, kuidas segade eelmine Enimal Beeta ja üleelmine Hüpertoonid 2.0 koht sulnil hirvesammul eest libisevad. Niuts!! 

Peaks ka tiimi nimeks panema midagi moodsamat - Sääsehirm@Unicorn_io#ver5.8 ... or something?? Järsku mõjub kirgastavalt?
Selles eas??!!

Aeg: 5:28.48
Sega 11. koht
Kogudistants: 52 km

60 mintsi kaotust esimestele - umbes 6-7 distsipliini ka oli, seega igas lõigus oleme raffli 10 minti aeglasemad, kui esimesed. Rattas jääme rohkem maha, o-jooksus oleme nobedamad ... mitte jooksukiiruse, aga parema träki poolest. Kanuu on selline keskpärane. Ja LÜdes võime heal päeval osavad olla. 

Kannatab teha küll!!!

Rada oli mõnus, kiidame rajameistrit - oli seiklust ja oli vaheldust. Ja ei läinud väga nüriks!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar