xix taok Kurgjal - sihtide katsepolügoon

6.10.2018
Sääsehirm
8h

Ei saa öelda, et ma väga oleksin siia kanti sattunud - aegu tagasi sai mõned kanuumatkad tehtud, aga ega siis ju metsa suurt ei satu. Ja 2006 Xdream Kurgjal ... kus tegelesin kanuude kohaletoimetamise ja äraveoga - jälle metsa ei sattunud.

TAOK on viimastel aastatel mulle korralik võistlus ja punases panemine ikka olnud. Ja päris edukalt! Mulle meeldib - on selline pikem, saab korralikult plaanida ja reeglina nõuavad KP'd o-oskusi - päris sihtide risti punne pole pandud.

Seekord panemise plaane ei olnud, aga TAOKilt puududa ka ei taha. Plaan oli rahulikult kulgeda otse punktist punkti (võtta punkte, mitte otsida :-)) ja vahepeal võibolla ka joosta kui mõnele teele satume ja jooksutuju tuleb.
Kohalejõudmisega läks ka vähe kiireks, napilt sai seljakott komplektitud - vanatallinn krt ununes ikka maha - plaanipidamiseks jäi suhtkoht napilt aega. Aga herr rajameister oli teinud asja lihtsaks - võta alumine või ülemine osa alguses tühjaks ja siis vaata edasi, kas jääb veel aega poolt vahetada. Alumine osa tundus vähem sinine kui ülemine - nii sai ka valitud. Esmapilgul miskit kõike_punne_hõlmavat kaunist ringi nagu ei kujunenud ... lõpuks ühe kahese ohverdamisega jutid kaardile said.

Starti jõudsime napilt - ma muidugi unustasin esimese hooga kaardi autosse - lippasin veel sellele
järele. Alguses ei tulnud jalutamisest miskit välja ... sörkisime punkt punkti järel. Üritasime küll võimalikult otse minna, aga sellises korrapärase ja väga tiheda sihtide/teedevõrguga maastikul erilist o-challenge't ei kipu tekkima.


Träkk
KP51 kandis kihutasid meist mööda Seiklushunt Duncan ja Arvi Anton andis reipal toonil muu lõõpimise hulgas teada, et ta oli oma kaardi autosse unustanud. Oleksime talle ühe meie kaartidest andnud ... aga loomad liiguvad ju nii kiiresti, et selle mõtte tekkimisel olid nad juba hoomamatus kauguses. Nii ta siis lippaski alumise ringi ilma kaardita - RESPECT! Alade vahetuses ta uue kaardi sai, aga kui ta käis autost mööda joostes aknast piilumas, et mis ajal nad kus peavad olema ... oli paraku too märkidega kaart libisenud asendisse, mis saladust ei paljastanud :-)
No ei olnud Arvil täna õnne!!
Samas ... loomadel pole vahet, kas joosta kaardiga või kaardita - ikka võtavad nad lähes 10 silma rohkem kui teised!!

Midagi huvitavat ei toimunud enne KP46, kus oja käänakud tekitasid veits segadust, nagu ka loodusrada teekonnal KP49'sse. Oli veits pugemist võssis ja erineval viisil horisontaalis olevate puudega. Kõige lige-tihedamast sihi-nimelisest võpsikust väljudes astus meile reipal sammul vastu HP-Sport team - Heleri ja Heiki ... viimasel käes hurmavalt lõhnav kuivatatud kanachipside pakk - näe, võtke chipsi!! 
Uijummijammi - mis võiks olla veel imelisem! Elu on ikka lill, kui rajal on sellised sõbrad!! Õnneks nägime neid mõnel-setmel korral veel :-)

Järgmine põnevust pakkuv aktsioon toimus peale KP61 Tagametsa Jahilossi juures ... kus üks vend, kes parasjagu oli ametis väidetavalt katuse otsaplekkide kinnitamisega ... pudenes korraliku kolinaga katuselt alla!!
Merka oli vähe mures selli tervise osas ... aga vana lehvitas rõõmsalt ja ütles, et kõik on okei, pole põhjust muretseda! Parasjagu sadas korralikku vihma ja suhtkoht teravnurksel vihmamärjast libedal plekkkatusel turnimine ilma igasuguste köiteta - no võibolla ei ole kõige tervislikum tegevus!!!

Meie igatahes keerasime sisse RMK Metsavenna lõkkekohale - et teha üks söögi- ja joogipaus - mida on selgelt mõnusam läbiviia kuskil katusealuses, kus kogu aeg pähe ei tilgu. Üsna märg ja palav oli niigi olla.
2:30 oli kulunud ning esialgne reibas jooksusamm oli asendunud reipa kõnnisammuga. Samas edenetud oli kenasti, mingit erilist muret ei olnud.

Mingil hetkel kihutas meile vastu Baseilo-Husqvarna team - Sass reipalt käed üleval. Oli näha, et jõudu ja hoogu on ...
... möödus umbes tund-poolteist ....
... ja KP41 suundudes libises Baseilo-Husqvarna meist uuesti mööda, nüüd juba samas suunas. Veits hämmeldunud olime Merkaga - aaaa eee mis ringi nemad teevad?? - pigem aga panime selgelt tähele, et Sassil ei olnud enam käed üleval ning reibas samm oli asendunud suhtkoht töntsiga. Sassil oli ilmselgelt raske, kippus vaikselt meeskonnakaaslasest maha jääma.

Pikki lõputuid ja suhtkoht nüridavõitu sirgeid aitasid meeldivamaks muuta rida kaasvõistlejaid, keda me objektiivsetel põhjustel ei olnud stardis näinud. Team Taaskohtumine ja Kadi oli selgelt mõistnud, millises stiilis tuleb tänane rada läbida, kuigi meie olime sel hetkel täiesti juhuslikult ja endalegi seletamatul põhjusel jooksufaasis.

KP58 juures kihutas meist mööda tiim Tosin ja Riika, väga reipa sammuga. Ja uuesti KP43 juures kappasid nad meile vastu - seekord meile nats arusaamatus suunas, aga samm oli Riikal endiselt reibas. Kulunud oli 5 tundi, respect!

KP34 ja KP27 ning nende vaheline ala oli päris huvitav. Sai põlvini vees sulistades oja ületatud ning natuke rabistatud ojaäärses omapärases reljeefses metsas.

Peale KP43 sai tehtud järjekordne söögi/joogipaus. Vihma enam ei sadanud, kulunud oli 5:30 ning ees ootasid suhtkoht nürid sirged taas. Paras aeg manustada cocat ja nipet-näpet.

KP54 juures sai tehtud 2 põhimõttelist viga - kõigepealt lõikasime ühe nurga otseks, mis oli korralik tihnik. Ja äraminnes üritasin lõigata veel ühe suurema nurga otseks. Oi see oli kole ja mõttetu - kasevitsad olid mahalõigatud, orgid püsti ja kogu see läbu seal risti-rästi jalus, lisaks veel vesine pokumaa. Edasi ei saanud - täiesti mõttetu otseminek! Siunasin ennast ikka korduvalt seal.

KP22 kuulutas läbituks alumise ringi. Vahetult meie järel ronisid mäkke Ago ja Andres (Kawe). Miski 40 mintsi oli veel aega ja Merkal tuli idee: võtame sealt ülevalt KP20 ka ära - meil ju alt jäi üks kahene võtmata. Siis on nagu korrektne!
Mõeldud-tehtud. Korra mõtlesin ka KP44 peale, aga siis oleks vist pidanud lõpuks väga kiiresti jooksma hakkama - seda me ei tahtnud. KP22 ikka jooksime, polnud häda midagi. Tagantjärgi targana me oleks jõudnud ilmselt ka KP44 võtta, kui mingit tobedat viga poleks teinud.


Selline siis seekordne TAOK sai:
86 punkti
aeg: 7:46.22
MN40 - 21. koht, üld 97. koht
Läbisime 38,4 km



Oleks-versioon asjadest oleks olnud ilmselt selline, et ülevalt oleks maksimum jõudnud juurde võtta 44-29-33-57-23-31 = ~100 silma. See oleks tähendanud 8h korralikku jooksu, sellest viimased 4h ilmselgelt punases. Ja lõpus oleks käpuli olnud.
Täna sellist plaani ei olnud.
Täna oli hulka toredam plaan - isegi sellega sai jalad korralikult kangeks - lõpus joosta oli isegi mõnusam kui kõndida.



4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tundub, et seekord oli kõigil, kes ei plaaninud 8h joosta, alguses mõistlik minna põhjapoole ja siis lõpus lõunast midagi juurde ampsata. Meie, kes me oleme teiega võrreleds matkajad ning kulgeme rahulikult tipa tapa saime esimese 5 tunniga ülevalt 71p ja lõpuks 87 kuigi lõpetasime pool tundi varem kui vaja.
Jõudu ja tervist!
Ago

Tarvo Jõeste ütles ...

Põhjas vist oli punkte tihedamalt tõesti. Teil tuli 87 punkti linnulennult 28.8km, meil 86 silma 30.4km. Ilmselgelt me polnud kõige efektiivsemad. Me vist isegi arvutasime plaanimise ajal mõlema kaare silmad kokku, aga kuna parasjagu kiire oli ja samal ajal oli vaja kotti pakkida ja tuhat_muud_asja ... siis läks nagu läks. Aga tore oli ikkagi :-)

Pille ütles ...

Ikka väga tublid planeerijad olete. Me jalutasime alt mingi ringi + ülevalt see 44-29-33-57-23-31 ja ajaga 7.30 84 punkti.

Tarvo Jõeste ütles ...

Pille, vaatan, et teil oli kokku 28,02 km linnulendu ... mis on ikka tubli 2km vähem kui meil. Aga punne ütleme et sama palju. Nii et ... meie plaan oli ... selline väljavenitatud :-) Palju teil reaalseid kilte tuli?

Postita kommentaar