SwimRun Baltic Challenge ... eestikad vees ja maal

15.07.2017

Ammu oleme vaadanud sellist ala nagu SwimRun ... mille trofeevõistlus on ÖTillÖ elik siis mitteametlik MM. Tollele öööö võistlusele me ei kvalifitseeruks, aga ometigi on see ala kuidagi huvitav tundunud - tahaks katsetada. Ja nagu võluväel - Eestis Pühajärve Swimrun!!

Ahsoo ... ala on siis selline, kus joostakse-ujutakse-joostakse-ujutakse ... ja nii kuni lõpuni. Ehk mingeid vahetusalasid ei ole, paned ühe varustusega kogu aeg. Tossud jalas, prillid peas - no lubatud on ka väiksemat sorti labidad ja jalgevahel miski ujuv asi ... aga me ei hakanud nii peeneks minema. Põhiteema on tossud - no nendega peab ujuma. Ja kes on proovinud eales tossudega ujuda - no ei ole need just soosivad asjandused, võiks isegi väita vastupidist.

Tossudest sai loetud ühte ja teistpidi ja lõpuks jäid silma LaSportiva Helios 2.0 ... ja tõesti need tossud ujuvad - no reaalselt hoiavadki jalgu täitsa vee peal (specialtänks Siirile ja Matkaspordile!!). Muidugi ei ole üleüldse tossudega ujumine miski äge tegevus - edasi ikka üldse ei saa, sest jalgade töö on olematu, aga vähemalt ei kisu LaSportivad sind kapitaalselt põhja!!
Tossudega ujumist sai enne ka Männiku karjääris käidud harjutamas ... no treenivad triatleedid naersid kõht kõveras!!

On elus ka triatloni proovitud, aga see on nii ratta poole kaldu, et kole kohe. Ja ratas meile ei meeldi, sorry. Küll aga ujumine. Lapsepõlves kogetud lähes 10 aastat tipptasemel ujumistrenne on andnud selle, et sobiva temperatuuriga vees võiks veeta tunde. On päris nauding, kui tunned ennast vees koduselt - suudad minimaalse jõukuluga jõuda kaugele. Kurat teab, millal seda vaja võib minna eksole. Samas - vee temperatuur peab olema elutegevuseks sobiv ... +10 kraadises vees võid olla ujumise maailmameister, aga kaua sa seal ei kesta!!

Niisiis - osalesime segatiimina Sääsehirm distsipliinis SwimRun.
Ja täiesti adekvaatselt osalsesime!! Esimesed kaks ujumist olid mul nats rapsimised, sest rahvas summis sajaga risti ja põiki üle ja alt, edasi läks paremaks. Keskendusin sellele, et ujuda Merkast vasakul pool, kuna ta hingab vasakule ja siis ta ei pea ise suunahoidmisega tegelema - ujub lihtsalt minu kõrval. Paar esimest otsa ma ujusin eest ära ... aga see on mõttetu, mõlemale lihtsam on ujuda koos. Nii ma siis viimased 4-5 otsa juba lasingi tirri - hoidsin suunda, ujusin rinnuli ... sisuliselt puhkasin - väga mõnus oli :-)

Jooksmises seevastu muidugi vajutas Merka ja mina hoidsin hammastega kinni. Hobustemäe pidev tõus võttis mind ikka sajaga punasesse, tegu oli ka kõige pikema jooksulõiguga. Edasine ujumine oli suisa nauding juba!!

Igatahes me jäime väga rahule selle alaga - meile see meeldib! Nüüd siis ootame ja treenime Ö Till Ö'ks :-)

Pühajärve vesi oli soe, ilm ilus ja tasuks II koht segades  - Eestis teine olla ... polegi ju nii paha!!

Võistluse rajakaart ja tulemused
Kokku oli miski 10 kilti jooksu ja 2 kilti ujumist sassi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar