XT talverogain - mõelda on vaja!!

Träkk
18.03.2017
Sääsehirm - Merka & Tarvo
Randvere

Teeks kõik o-lollused hooaja alguses kohe ära, siis on pärast rahulikum - võiks olla hooaja esimese rogaini juhtmõte. Kui see vaid nii oleks, oleks maailm täiesti imeline! Igatahes sai suur samm tehtud selle filosoofia poole :-)

Mõtte liikumine on ikka nii aeglaseks vist muutunud, et enne starti ma ei saanudki üldse miskit träkki kokku planeeritud. Tundus, et lõunast linnatänavatelt alustada on mõistlik. Üldiselt tuligi reaalne träkk ikka jummala jooksvalt. Alguses tegingi seda jooksvat träkki jooksult, lõpupoole enam ei jaksanud ... ei joosta ega mõelda ... mis pole midagi erilist.

Algus oli selles mõttes teistmoodi, et mul oli selge arusaam, et me oleme ikka suisa viimased! Kõik kappasid ulmetempoga kuhugi kaugustesse ja kadusid. See tegi mõnevõrra murelikuks, aga kuna enesetunne polnud alguses kiita, siis väga ei viitsinud selle üle morjenduda. Peale esimest tundi läks oluliselt paremaks - no tuli meelde, mis asi see jooksmine on ja kuidas see käib.
Kuna viga polnud väga võimalik teha ja kesmine tempo oli 6.30 min/km ... mis on ikka jube kiire meie kohta, siis põhilise aja planeerisingi mõttes rada.

Alates KP72'st kukkus keskmine muidugi oluliselt ja tuli orienteerumisega ka tegelema hakata. Vot see ei tulnud välja - kohe üldse ei tulnud välja. Kogu see järelejäänud 2,5 tundi panin ma suundaminekuga järjekindlalt puusse ... nagu ka kaardilt eri_krdi_sakilise träki järgi on näha. Lisaks kaldusin iga kord jummala suvalises suunas ära ja ikka kohe kõvasti. Ja vesi metsas oli külm! Kohati sai mööda jääd minna, kohati sai ka sellest läbi vajutud ... ikka täitsa jahe on see pooljääs vesi, kui seal pidevalt säärteni sees mulistada.

Miski plaan oli KP93'ni väljajõuda, aga see mõte kadus, kui miski 1,5 tundi aega oli ja me tükk maad lõunapool alles olime. Et paneme siis läbi KP92 läände ja sealt alla.

Päeva highlight oli KP86 ... koobas poolel nõlval. Sinna saamine oli paras trikk ... ja veel suurem trikk oli enda tagasi mäe otsa vedamine ... kuhu tegelikult üldse ei olnud vaja ronida, sest järgmine KP oli ju mäe all!!!
Kui loll saab olla???
Tehti väga selgelt selgeks, et saab saab!
Et sai öeldud ju .. mida ma ei kuul(a)nud muidugi. Ja mõistlik oleks rääkida, kuhu plaan minna on, saaks lollustele eos juba käe ette panna!  
Oli piinlik küll, oli oli!
Laskumine oli highlightide highlight, mis algas okastraataiast läbipugemisega, kuhu jäi ka tükike pantrikostüümi :-(  Tükike Salomoni tossust oli jäänud juba mingisse eelmisesse KP okastraati.

Lõpp läks muidugi kiireks jooksmiseks ja seda vähem olin ma võimeline midagi mõtlema. Algselt plaanitud KP25 ja KP37 jätsime kõrvale ... kuigi normaalne oleks viimasest ikka olnud läbi minna. Niigi KP21 tuli minna ja ring poleks suurem olnud ... aaaga no ei olnud seda ajuvärki enam kasutada, kästi joosta. Ja ma jooksin ka. Raske oli, aga suutsin.
Lõpus jäi ikkagi miski 5 mintsi aega üle - täpselt selle KP37 jagu!

Tulemused veebis:
164 silma
47 koht (DH40 9.) .... mmmm me vanurite klassis juba! :-)
Aeg: 3:55.11
Kokku: 28,7 km (lindu 22,3 km)

Kilte tuli vähe ja tulemus on suhtkoht nõrk. Aga järsku sai lollused selleks aastaks nüüd tehtud? Et edaspidi ma räägin mis järgmine punn plaanis on. Ja mis peamine - järsku isegi kuulan tiimikaaslast :-)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar