Xdream Iisakus

9. juuni 2013

Kõik sai vist alguse kirvest?
Tollel oli kahepoolne tera ja see tuli virutada vastu märklauda. Mul kirves kinni ei jäänud, aga märklauale pihta sain, seega lasti rajale.
Rattasõit, mis endiselt ei ole minu "tassike_teed" oli alguses päris OK. Maha ei jäänud ja valesti ei sõitnud.
Aga siis tuli turbavälja pindala arvutamise ülesanne.
/Oi kus pärast oli sellest foorumis jagelemist/.
No tuli mingi lindiga piiratud ala pindala mõõta ja valida üks neljast variandist ja siis vastav KP võtta. Ala oli sihuke ristkülik, millest oli nurkadest väljalõigatud kaks teist pisikest ristkülikut. No kui keeruline see saab olla!!
Mõõtsime sammudega ... mis rabas kippusid suvalise pikkusega tulema muidugi.
ja esimesed parmud sõid - suurema sea suurused. Ise ei jaksanud lennata, aga hüppasid okstelt kaela!
Mõõtsin kaardilt kompassi joonlauaga ... mille kriipsud olid nii paksud, et tulemus oli väga sõu-sõu.
esimestel parmudel sai kõht täis, nüüd sõid teised
Siis arvutasime ... et mismoodi arvutada ristküliku pindala? Enne üritasime aru saada, et kui 1cm kaardil on 250m maastikul, siis palju on 8,5cm?
ja parmud sõid - kogu vahmiiliga olid kohal!
Või 8cm - et oleks lihtsam teisendada?
ja aega läks ja parmud sõid ... esimestel oli ka juba jälle kõht tühjaks läinud!
Või 10cm - misiganes oleks arvutatav arv (no ei olnud sel hetkel enam kõige kirkam kriit karbis). Liitsime ja lahutasime ja korrutasime ja 4 erinevat korda lisasime ja võtsime jälle nulle tagant ära ...
... ja parmud sõid endiselt. Enam ei saanud aru, mis põlvkonnast
Lõpuks leppisime kokku miskis numbris, sest aega oli läinud ja rohkem ei kannatanud söödaks olla. Teema oli selles, et oli antud 5 pindala varianti ja millise õigeks pidasid, sellele vastav KP tuli siis minna ja ära võtta. Kurat! Õige punkti võtsime!!  /selle saime alles hiljem teada muidugi/
Igatahes rohkesti eluskaalu langes parmude saagiks seal põlvili maas joonistades. Seega edasisel rajaosal olime juba kerged.

Sedakorda oli korraldajate poolt plaanitud enne kanuuetappi tunnine lõunapaus - väga ilus nendest! Kahjuks polnud meil raha kaasas ja kebabi ei saanud seetõttu.  :-(  Lihtsalt ootasime.

Kanuu läks suhtkoht nirult. Esimest punkti, mida ei olnud, me ka ei leidnud. Huvitav miks? Teised saime kätte, ise saime märjaks ja kanuu saime mudaseks - need trikid tegime ikka ära.
Taas rattasõit - mööda teed, mis oli sillutatud poolikute tellistega. Ei! Poolik tellis on väiksem kui sealse killustiku fraktsioon.
ja parmud sõid! Osa oli minumeelest küll sama näoga, kui need, kes alguses sõid??
Orienteerumisjooks ... puhtalt suunda panemine ja suhtkoht hakkama saime. Vähemalt pärast Aguri tracki pealt tundus, et oli üsna otse punktist punkti.
vahepeal parmud ei söönud, vahetus oli ilmselt
Rattal sai selgemaks, et see on järjest vähem minu "tassike_teed". Olgu või rehviall poolikud tellised. Ahjaa, vahepeal kaotasin ma oma kaardi ära - kuna see oli kanuus läbiligunenud, siis ei kannatanud seda käes hoida, panin põue. Mingi hetk seda seal enam polnud - aaa võis ka olla, et parmud hammustasid selle pulbriks või võtsid kaasa??
Jõudu ka tegelikult enam ei olnud selle teema üle mõelda. Kurvastada ka polnud jõudu.

Rattaga kihutasime lõpupoole ühest õigest teeotsast sahinaga mööda ~4-5 km, ilma igasuguse emotsiooniga. Nii kergeks olime muutunud parmude poolt ärasööduna!! See oli hetk, kus kõigil oli mõnevõrra raske ja igaüks arvas, et küll teised kaks vaatavad kaarti.
Ei vaadanud.
Tükk aega ei vaadanud.
Lihtsalt sõitsime.
Päike paistis, tuul vihises, parmupere lendas meiega kaasa!
Sile asfalt oli!
Mina hoidsin silmad ruutus Aguri tagaratast enda ninaees ja kole raske oli. Mingil hetkel tuli pilt vähehaaval tagasi ja kohe tekkis ka soov teadasaada, et kuhu me sõidame? Kõigil kolmel korraga.
Ja miks me seda teed mööda sõidame?
Et järsku ei peaks enam selles suunas?
Palju huvitavaid küsimusi tekkis!!
Ja parmuisa perega olid jälle näljased
Lõpp tuli taas joostes läbida ... või siis ütleme, et jalgsi liikudes. "Jooksmine" on mingi natuke teine mõiste.
parmud enam ei söönud. Ilmselt mõtlesid, et nende raskus suruks mu kohe põlvili - kaastundlikud kiletiivalised need parmud!!
Me vist käisime ka miskis tornis mingit punkti passimas, aga sealt pole midagi head meenutada. Eriti hea ei ole ülesronimist meenutada.
Finish oli Euribor15 liikmete saabudes veel avatud! Jäi avatuks ka peale meie lahkumist.
Tulemused www.xdream.ee  Kui kõik on oma jagelemised ära jagelenud, siis ongi tulemused lõplikud.