TAOK - kas o-rogainid on surnud?

2.okt 2021
Kilingi-Nõmme
8h
Sääsehirm

Ilm oli ju kenasti soe ja päikeseline, Kilingi-Nõmme on ju kaunis koht.
Aga rada oli mage! Okei meie planeering oli ka vo. nõrk ja kirdesse me ei jõudnud, aga edelaots ja keskväli oli väga mage.


Träkk
Esimene üllatus oli see, et rinnanumbreid ei antud. No kuulge - võistluse tunne kaob täiesti ära, kui numbreid pole. Nagu päevak oleks. Aga tahaks, et oleks võistlus ikka - sündmus, pidupäev! Ja teinekord tahaks teada, kellega koos sa jooksed, keda kohtad.

TAOK ajalooliselt on olnud kõige o-tehnilisem rogain. Kõige ägedam, kõige mõnusam - no tippvõistlus!! Siin peab süvenema, siin ei saa saba seljas tormata! Siin on vaja mõttetööd ja maastiku täpset lugemist! Siin peab orienteeruma. Kõik 8h.

TAOK ei ole olnud miski siidikäristamine! Läbi aegade.  Punktid ei ole sihi ristis, kraavi ristis või tee otsas. On reljeefil, on ka kraavi käänakul ... aga kraav on siis next_to_nowhere.

Mis sel aastal siis juhtus sõbrad?? Jooksite lati alt nii puhtalt läbi, et nutt tuli peale, kohutav!

Kusjuures ka sellel maastikul oli seda o-asja küll - oli keerukaid ja tabamatuid reljeefikumerusi, oli kraave next_to_nowhere, oli suunaga minekut vajavaid raiesmiku nurkasid, oli oja ebamääraseid käänakuid võsas - kõike oli! Aga KP oli ikka sihi ristis või kraavi otsas, mis algas suurelt teelt!!
Nagu miks? Miks te nii tegite?

Täpi ebaõnnestumiste jadale pani finišijärgne toitlustamine. Okei koroona ja lahtist toitu ei saa/tohi jagada. Arusaadav! Aga ärge palun sellist pappkarbis leiget makaroni ....sõna otseses mõttes löga ka andke. Ärge andke üldse midagi - see on täiesti OK, kui ei olegi sööki. Aga see asi ei olnud okei, kuidagimoodi ei olnud - 8 tuubi ketšupit päästis natuke päeva. Kõht oli tühi, samamoodi oleks tükeldatud peno ka võinud ketšupiga süüa. Kohutav!!


Plaani oleks saanud teisiti teha. Me tegime edelaotsa, et siis vaatab edasi. Ja vastupäeva - enamus läks päripäeva tegema. Kes teab kuidas õigem oli.

All rabas nägime kitse - suur kenas toitumuses loom oli!! Üllatus meid nähes tiba.

KP43-41 oleks parem versioon olnud ja siis alt tagasitulles oleks 33-42-24-63-32.
Sest 33-32 minek oli üks valu ja vaev. Polnud seal erilist sihti, keegi polnud läinud, miski iidlai kraav oli ees, mida mööda me ületuskohta otsides läksime valele poole. Sest metsas ei suuda tuvastada kaardilt, et kraav oli selles kohas tiiiiibakene laiema joonena tehtud ja kagusse minnes oli ta taas kitsas.
No saime üle kuidagi, kobraste uuristatud kaldaaukudesse peaaegu sissekukkudes.
Kui oleks edasi tulevat porri etteaimanud, oleks üldse mööda teed põhja poolt ringi läinud. Ei olnud õnne!!

KP32-57 oli ka paras forwarderirada ja raiesmik ja ... no porr.

KP21 oli kerge error. Seal KP52'st tulekul oli lagedal üks kraav rohkem, mille otsas polnud teed ja me sumasime otse läbi metsa, jõudes ... kuhugi, mis väga ei vastanud kaardile.

Asulast ülevalpool oli vabakava ... mille vo. oleks pidanud lahendama KP56'st hoopis kirdesse?? Sest lisaks väikesele silmale olid KP35, 29 ja 26 täiesti o-vabad ja mõttetud punnid.
KP34 juures sain seekord mina herilaselt litaka - otse lagipäehe. Karma ilmselgelt!!

Kogu see asulast ülespoole oli üks jooksukas mööda teed. Raske, valus, ebameeldiv.
Õnneks trehvasime Riikat/Marjet - Merka ja Riika lobisesid kepsutades eespool, meil Marjega oli veits raskem. Mul ikka kohe päris raske. Aga sundisin ikka jooksma.

Ei saanud aru, miks finiš ei võinud olla statkal, vaid pidi olema kuskil imekohas nurga taga aia küljes - eks väga täpselt tulijad jäid ka seetõttu tiba hiljaks. Meil vedas! 

Tulemused:
7:58.15
100 silma
DH40 13. koht, üld: 57

Läbisime 48,5km

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar